Compliance

Bejelentő Rendszer (Whistleblower System) vállalatunknál

A Volkswagen Group Services Kft-nél a jogszabályi előírások és a belső szabályzatok, valamint a Viselkedési Alapelveinkben és az Üzleti partnerek számára megfogalmazott Viselkedési Alapelvekben lefektetett elvek betartása elsődleges fontosságú. Vállalatunk sikere az integritáson és a szabálykövetésen alapul. Ezen előírások betartása érdekében fontos, hogy tudomást szerezzünk az esetleges munkavállalói vagy beszállítói visszaélésekről, és véget vessünk azoknak. Ezért bíztuk meg a Volkswagen Group Services GmbH Vizsgálati Irodát, hogy egy független, pártatlan és bizalmas Bejelentési Rendszert működtessen a nevünkben.

A Bejelentő Rendszerünk egyik legfontosabb pillére a tisztességes eljárás elve. A rendszer a lehető legnagyobb védelmet garantálja a bejelentők, az érintett személyek és a bejelentett visszaélések kivizsgálásában közreműködő alkalmazottak számára.

Ez magában foglalja a névtelen bejelentés és kommunikáció lehetőségének biztosítását is. Biztosítjuk, hogy nem teszünk semmilyen lépést a névtelen bejelentők azonosítása érdekében, amennyiben nem élnek vissza a bejelentő rendszerünkkel. A bejelentőkkel és a Volkswagen Group Services Kft. vizsgálataiban közreműködő valamennyi személlyel szembeni megtorlást nem tűrjük. Az érintett személyeket a jogsértés bizonyításáig ártatlannak vélelmezzük. A vizsgálatokat a lehető legnagyobb titoktartás mellett végzik. Az információkat tisztességes, gyors és védett eljárás keretében dolgozzák fel.

Hogyan dolgozzuk fel bejelentését?

A Vizsgálati Iroda képzett és tapasztalt munkatársai alaposan megvizsgálnak minden olyan bejelentést, amely a Volkswagen Konszern egy alkalmazottjának lehetséges kötelességszegéséről szól, és szisztematikusan nyomon követik azt.  Először is kap egy visszaigazolást a bejelentés átvételéről. Ezt követően a Vizsgálati Iroda értékeli a bejelentését. Ez magában foglalja a tények összegyűjtését, különösen a bejelentőtől. Csak akkor indul vizsgálat egy erre a célra létrehozott Vizsgálati Osztály által, ha ez a kezdeti értékelés megalapozott gyanút mutat a szabályszegés gyanújára. Ezt követően a Vizsgálati Hivatal értékeli a vizsgálat eredményeit, és megfelelő intézkedéseket javasol. Az eljárás állásáról* és eredményéről indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatjuk Önt.

Az Üzleti partnerek számára megfogalmazott Viselkedési Alapelveknek a beszállítók általi esetleges megsértése, beleértve a súlyos kockázatokat, valamint az emberi jogok és a környezetvédelem közvetlen és közvetett beszállítók általi megsértését is, jelenthető a Vizsgálati Irodának - csakúgy, mint az egyébként azonnali intézkedést igénylő esetek. A Vizsgálati Iroda tájékoztatja az illetékes szervezeti egységeket, amelyek ennek megfelelően dolgozzák fel a bejelentést. Ez magában foglalja különösen a szabályszegések és/vagy kockázatok minimalizálása vagy megszüntetése érdekében szükséges intézkedések megtételét.

* A feldolgozási idő az eljárás tárgyától függően változik.

A bejelentő rendszerünk eljárási elveiről itt és itt talál további információkat.

Valamilyen problémája vagy észrevétele van a Volkswagen Group Services Kft. termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése vagy kérése van a termékeinkkel kapcsolatban, visszajelzése vagy panasza van a Volkswagen Group Services Kft. vagy üzleti partnereink által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk a info.hu@volkswagen-groupservices.com e-mail címen keresztül.

Szíves megértését kérjük amiatt, hogy a Bejelentő Rendszer sajnálatos módon nem tudja feldolgozni az ügyfélpanaszokat.

Bejelentéstétel a Bejelentő Rendszerünkön keresztül

A Bejelentő Rendszer különböző csatornákat kínál az alkalmazottak lehetséges helytelen viselkedésének vagy az Üzleti partnerek számára megfogalmazott Viselkedési Alapelveknek a beszállítóink által elkövetett lehetséges megsértésének bejelentésére, amelyek lehetővé teszik , hogy vállalatunk rövid időn belül kivizsgálja azokat és gyorsan tudjon reagálni rájuk. 

Ez azonban nem érinti a kijelölt hatóságokhoz való fordulás jogát. 

 

24/7 forródrót

A díjmentesen hívható nemzetközi telefonszámon az év 365 napján, a nap 24 órájában tehet bejelentést:

+800 444 46300*

Ha az Ön helyi telefonszolgáltatója nem támogatja az ingyenes szolgáltatást, akkor a következő díjköteles számot hívhatja :

+49 5361 946300

* Attólfüggően, hogymelyikországbóltelefonál, előfordulhat, hogya díjmentesen hívhatónemzetköziforródrótnemelérhető, mivelegyestelefonszolgáltatóknemtámogatják a szolgáltatást. Ebbenazesetbenkérjük, használja a díjkötelesszámotvagyazországspecifikusszámot..

Ország

Díjmentesen hívható telefonszám

Helyi telefonszám

Brazília

0800-5912743

021-23911381

Mexi

001-800-4610242

0155-71000355

Szlovákia

0800-002576

02-33325602

USA

833-6571574

908-2198092

Dél-Afrika

0800-994983

021-1003533

Malajzia

1-800-819523

0154-600099

Argentína

0800-6662992

011-52528632

Németország

0800 444 46300

05361-946300

 

Online Bejelentéstételi Felület

Lehetősége van egy webalapú kommunikációs platform használatára, amelyen keresztül számos nyelven felveheti a kapcsolatot a Vizsgálati Irodával. Ez a rendszer bizalmas és technikailag biztonságos.

Még ha az Ön által preferált nyelv nem is szerepel a bejelentési csatornán, bármilyen nyelven benyújthatja bejelentését. A Vizsgálati Irodával e-mailben vagy postai úton is kapcsolatba léphet bármely nyelven.

Ombudsmanok

A Volkswagen Group Services Kft. külső jogászokat bízott meg ombudsmanként. Ők adnak tanácsot a bejelentő rendszerrel kapcsolatban, illetve biztosítják, hogy a bejelentők bejelentéseit kívánság szerint névtelenül továbbítsák a Vizsgálati Irodához.

Ha kapcsolatba szeretne lépni az ombudsmant, elérhetőségüket itt találja:

https://www.ombudsmen-of-volkswagen.com/

E-mail

A Volkswagen Group Services Kft. Vizsgálati Irodájával e-mailben is veheti fel a kapcsolatot:

 io@volkswagen.de

Postacím / személyes bejelentés

Postacím:

Központi Vizsgálati Iroda

Central Investigation Office

Box 1717

38436 Wolfsburg Germany

 

Személyesen:      

Kérjük, foglaljon időpontot a io@volkswagen.de e-mail címen keresztül.                                      

További kérdése van, vagy helyi kapcsolattartóra van szüksége?

A Bejelentő Rendszerrel kapcsolatos kérdéseket vagy fejlesztési javaslatokat a Vizsgálati Irodához is el lehet juttatni.

Továbbá a helyi felelőst a compliance.hu@volkswagen-groupservices.com e-mail címen keresztül is meg lehet keresni a Bejelentő Rendszerrel kapcsolatos minden ügyben.

Hová fordulhat még Magyarországon?

A magyar jogrendszer meghatározta azokat a kijelölt szerveket, amelyek külső bejelentési csatornaként fogadják a visszaélésekről szóló bejelentéseket is. A külső bejelentési csatornák:

  • Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal
  • Győr Rendőrkapitányság
  • Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság
  • Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóság
  • Győri Járásbíróság
  • Győri Törvényszék